(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Z uzeného masa - vynikající
Potřebné ingredience
uzené maso, cibule, česnek, sůl, pepř, sladká paprika, chilli, kroupy, kyselé zelí, houby, klobása
Postup přípravy
Uzené maso uvaříme ve vodě s cibulí. Vývar procedíme, maso můžeme použít jinak, nebo ho nakrájet do polévky. Do vývaru přidáme vařené kroupy, propláchnuté kyselé zelí, na kolečka nakrájenou klobásu a případně sušené houby. Uvaříme do měkka. Přidáme sladkou papriku a chilli. Nakonec vmícháme rozdrcený česnek. Doporučuji hodně česneku, hodně pikantní klobásku a hodně chilli. Polévka má být silná, pálivá. Je velice výborná. Podáváme jako svačinovou polévku s chlebem.
Toto je tradiční starý rodinný recept - celá naše rodina ji miluje a vaříme ji několikrát do roka - pravidelně pak na štědrý den na oběd. Opravdu doporučuji vyzkoušet.
Toto je tradiční starý rodinný recept - celá naše rodina ji miluje a vaříme ji několikrát do roka - pravidelně pak na štědrý den na oběd. Opravdu doporučuji vyzkoušet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé